dimecres, 25 de març del 2015

Àrea per a gossos - Espanya Industrial (Sants - Montjuïc)

La tercera parada de la ruta és l’Espanya Industrial, un parc del barri de Sants amb un llegat històric important  i que actualment consta de 4,60 hectàrees de zona verda, un poliesportiu, un llac i altres equipaments, entre ells, un pipican.

L'àrea per a gossos té només 246 m2, i tot i ser la més amplia del barri, acaba sent un minúscul espai dins del parc. Com ja vam veure que passa amb Can Mantega, no s'aprofiten suficient les zones a on es podria habilitar una gran àrea per a gossos o un correcan mostrant així que les necessitats dels gossos no són una prioritat. Al parc, tal i com s'explica en aquesta noticia de la BTV, es poden arribar a reunir fins a 40 gossos així que és realment impossible fer un ús adequat d'aquests escassos 200m2.


Com a conseqüència d’aquest espai insuficient, actualment els gossos no es limiten a l’ús del pipican sinó que utilitzen el parc sencer però concentrar-se en zones específiques. Sembla que la Guardia Urbana ja ha fet avisos de què els gossos no poden estar deslligats. No poden estar deslligats però no disposen d’espais habilitats amb condicions. Problema.

L’Espanya Industrial és la zona on el Flam i jo passegem diàriament, i actualment no acostumem a utilitzar el pipican. El Flam no és el gos més obedient del món, de fet jo sempre l’excuso dient que és un gos anàrquic. Bromes a part... Em fa el cas suficient com per poder-lo deixar deslligat sense preocupar-me en excés. Però mai es pot controlar tot i sempre poden sorgir imprevistos. Per exemple, portem dos dies seguits amb problemes ja que excrement humà que el Flam es troba, excrement que es menja i últimament n'hi han pel parc. Per tot això, un correcan de 700 – 800 m2 seria la solució ideal.

Sembla que, gràcies a la pressió dels veïns que han engegat una campanya perquè el correcan sigui una realitat, el districte està treballant per construir-lo.

Esperem que es faci realitat i cobreixi les necessitats del barri.

Fitxa tècnica
Nom: Espanya Industrial
Ubicació: Barri de Sants (Sants – Montjuïc)
Espai: 246 m2
Font:
Bancs:
Nota: 2/5

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada